ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας

Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να εξελιχθεί σε μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία για σένα. Στο τέλος όμως πάντα καταλήγει κάπου.

Μην ξεχνάς να θυμάσαι:

1. Μην το παίρνεις προσωπικά και προσπάθησε να το δεις από μια άλλη οπτική

Μπορεί να έχεις στείλει βιογραφικά σε εκατοντάδες ή χιλιάδες δουλειές και είναι εύκολο να πέσεις ψυχολογικά. Eίναι πάντα σημαντικό να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές, όμως. Δεν έχεις ιδέα ποιος είναι από την άλλη και κοιτάζει τις αιτήσεις. Μερικές φορές οι αγγελίες βγαίνουν για νομικούς λόγους, ακόμα κι όταν η εταιρεία έχει ήδη κάποιον στο μυαλό της. Μην το παίρνεις προσωπικά αν δεν σε ειδοποιήσουν. Υπάρχουν πιθανότητες να μην έχει να κάνει με εσένα!

2. Να θυμάσαι ότι είσαι ένα άτομο ανάμεσα στα εκατοντάδες/χιλιάδες που έχουν επίσης στείλει βιογραφικό

Επειδή οι θέσεις εργασίας μέσω διαδικτύου είναι ανοιχτές σε πολλούς, είναι πολύ λογικό να είσαι ένα από τα χίλια άτομα που στείλανε βιογραφικό για τη δουλειά. Το πρόβλημα είναι πως ακόμα κι αν είσαι κατάλληλος για τη δουλειά, μπορεί να σε προσπεράσουν λόγω του όγκου των υποψηφίων. Συνήθως υπάρχουν τόσα βιογραφικά που αν αρχίσεις να ασχολείσαι με το ποιος είναι κατάλληλος για τη δουλειά και ποιος όχι, είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Να έχεις υπομονή, διαμόρφωσε κατάλληλα το βιογραφικό σου και μην κάνεις το λάθος να σκεφτείς ότι είσαι το μόνο άτομο που διεκδικεί τη θέση.

3. Μην στέλνεις το βιογραφικό σου σε κάθε αγγελία που βρίσκεις

Οι υπεύθυνοι προσωπικού το αποκαλούν “ρίχνουμε άδεια, να πιάσουμε γεμάτα” και είναι μια τακτική που όλες οι εταιρείες προτείνουν. Το να στέλνεις βιογραφικό σε κάθε αγγελία που βλέπεις δεν είναι ότι καλύτερο. Η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από το την ποσότητα. Είναι καλύτερο να στείλεις βιογραφικό σε λίγες δουλειές που πραγματικά θέλεις. Επικεντρώσου στο να διαμορφώσεις κατάλληλα το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σου και στείλε σε παρόμοιες δουλειές με το ίδιο βιογραφικό και την ίδια συνοδευτική επιστολή.

Όταν χρησιμοποιείς το ίδιο βιογραφικό και την ίδια συνοδευτική επιστολή σε πολλές και διάφορες δουλειές, οι υπεύθυνοι προσωπικού και όσοι είναι υπεύθυνοι στις προσλήψεις μπορούν να το καταλάβουν. Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως “η εταιρεία σας” αντί να γράφεις το όνομα της εταιρείας, ή με το να μην αναφέρεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της εταιρείας ή/και σχετικά με τη θέση, είναι εύκολο να καταλάβουν ότι στέλνεις βιογραφικά σε πολλές διαφορετικές εταιρείες.

Τι το κακό με αυτό;

Δίνει την εντύπωση ότι είσαι πολύ τεμπέλα ώστε να προσαρμόσεις το αρχείο σου και ότι δεν νοιάζεσαι σχετικά με την εταιρεία που στέλνεις το βιογραφικό. Σιγουρέψου ότι τους δίνεις να καταλάβουν ακριβώς ποια είσαι και αντικατόπτρισε τον εαυτό σου στο βιογραφικό σου. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά οι κόποι σου θα ανταμειφθούν.

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης