ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Good Housekeeping. Η τέχνη της Καμαριέρας.

Το goodhousekeeping μας έδωσε πολλές και  εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για την «τέχνη» της καμαριέρας. Τα παρακάτω προέκυψαν από αποκαλύψεις που έκαναν καμαριέρες μεγάλων ξενοδοχείων του εξωτερικού. Σίγουρα ξέρουν τη δουλειά, οπότε έχε υπόψη σου αυτές τις συνήθεις τους.

 • Πρώτα από όλα συμμαζεύουν

Αυτό που αποδεικνύεται αποτελεσματικό στη δουλειά μιας καμαριέρας, είναι να τακτοποιεί πριν καθαρίσει. Έτσι, έχει ελεύθερο το πεδίο.

 • Προσέχουν το ξεσκονόπανο

Ιδανικά προτιμούν να έχουν ένα πανί με μικροΐνες. Αν δεν έχουν τέτοιο, τότε ψηφίζουν 100% βαμβακερά πανιά - πχ παλιές μαξιλαροθήκες ή μπλουζάκια.

 • Βάζουν σημάδια στα σεντόνια

Αν μπλέκεσαι συνέχεια με τα σεντόνια και τα καλύμματα του κρεβατιού, να ξέρεις ότι οι καμαριέρες καθόλου δε μπερδεύονται και αυτό χάρη στις ταμπέλες. Στρώνουν πάντα το κρεβάτι με τρόπο τέτοιο που οι ταμπέλες να είναι κρυμμένες και στο κάτω μέρος.

 • Δε ξεχνούν τις κουρτίνες

Όταν έρχεται η ώρα της γενικής καθαριότητας, δεν πρέπει να ξεχνάς τις κουρτίνες. Ξεσκόνισε τες με μια πετσέτα για τα χέρια. Όταν τελειώσεις, χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσεις την πετσέτα.

 • Σκουπίζουν πριν σφουγγαρίσουν

Δεν είναι αυτονόητο. Οι καμαριέρες ξέρουν ότι το να σφουγγαρίσεις πρώτα και μετά να σκουπίσεις, είναι σκέτος μπελάς. Οι τρίχες δεν ξεκολλούν με τίποτα από το πάτωμα, ακόμα και την πιο δυνατή σκούπα να έχεις.

 • Δίνουν στα καθαριστικά χρόνο

Οι καμαριέρες ξέρουν ότι τα καθαριστικά χρειάζονται χρόνο για να δράσουν αποτελεσματικά.

 • Καθαρίζουν τελευταίο το μπάνιο

Καθαρίζουν πρώτα το υπνοδωμάτιο και μετά προχωρούν στα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού. Αφήνουν τελευταίο το μπάνιο, για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα μετάδοσης βακτηρίων.

 • Σκουπίζουν ανάποδα 

Από μικρές έχουμε μάθει, να σκουπίζουμε όλο το δωμάτιο και σιγά σιγά να βγαίνουμε από αυτό, μαζι με τη σκούπα. Ε, οι ειδικές έχουν άλλη άποψη. Πρώτα καθαρίζουν το δωμάτιο στα σημεία που συνήθως περπατάμε και μετά ακολουθούν το γνωστό σκούπισμα που αναφέραμε. Δηλαδή σκουπίζουν δύο φορές κάποια σημεία και όχι τυχαία σημεία. Τα πιο πολυσύχναστα.

 • Καθαρίζουν με λευκό ξύδι και νερό

Υπάρχουν φανταστικά καθαριστικά αλλά εκείνες παραδέχονται ότι το αγαπημένο τους δεν ανήκει σε κάποια μεγάλη εταιρεία που μάχεται με τα προϊόντα της τη βρωμιά. Είναι κάτι πιο απλό: Λευκό ξύδι και νερό! Καθαρίζει ακόμα και τη θολούρα που αφήνουν άλλα καθαριστικά.

 • Δε ξεχνούν την οδοντόβουρτσα

Οι οδοντόβουρτσες δεν είναι απαραίτητες μόνο για να καθαρίζεις τα δόντια σου. Μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις τα πιο απρόσιτα σημεία του σπιτιού. Πχ καλοριφέρ.

 • Έχουν μαζεμένα όλα τα σύνεργα

Οι γυναίκες που παίζουν την καθαριότητα στα χέρια, έχουν όλα όσα χρειάζονται στα πρακτικά τους καροτσάκια. Έτσι γλυτώνουν πολύ χρόνο και εκνευρισμό.

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης