ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Εργασία και χαρά!! Ζευγάρι αχώριστο.

Με απλούς και εύκολους τρόπους μπορείς να φτιάξεις την εργασιακή σου καθημερινότητα όμορφη.

Αρκεί να έχεις στο μυαλό σου

  • Φτιάξε ένα κουκλίστικο γραφείο

Αγόρασε μερικά διακοσμητικά του γούστου σου όπως για παράδειγμα μια κορνίζα, ακόμα και κάποιο αγαπημένο σου αντικείμενο από το τελευταίο ταξίδι που έκανες

Δυστυχώς: σε κάποιες εταιρίες δεν είναι τόσο ελεύθερα τα πράγματα στο θέμα της διακόσμησης. Μπορείς να ρωτήσεις τουλάχιστον για να μάθεις τι μπορείς να αλλάξεις.

  • Διατήρησε την θετικότητα σου ζωντανή

Η μιζέρια είναι μεταδοτική, το ίδιο όμως ισχύει και για την θετική στάση. Διατηρήστε την αισιοδοξία και το χαμόγελο σας χωρίς να πέφτετε στην παγίδα της ατελείωτης μουρμούρας και απαισιοδοξίας στο γραφείο.
Επικοινώνησε θετικά μηνύματα στους συναδέλφους σας, πρόσεξε όμως να μην το παρακάνετε στο ρόλο του υπερχαρούμενου υπαλλήλου για να μην τσιτώσετε και τους υπόλοιπους ομοιοπαθείς που αδυνατούν να δουν το θέμα από τη δική σας σκοπιά.
Συγκεντρώσου στον εαυτό σου και όχι στα προβληματικά άτομα ή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η απαισιοδοξία και τοξικότητα στο εργασιακό περιβάλλον μειώνουν την παραγωγικότητα και την ικανότητα λήψης αποφάσεων. 
Ο δικός σου στόχος είναι να επιτύχεις τη καλύτερη δυνατή απόδοση υπό τις δεδομένες συνθήκες, χωρίς να αφήνετε περιθώρια στον εαυτό σας να επηρεάζεται αρνητικά από τους άλλους.
Δώσε έμφαση στην εργασία σας, φερσου με σεβασμό και ευγένεια στους συναδέλφους σου και να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου με όλους, διατηρώντας την ακεραιότητα σου.

Βρες δραστηριότητες και χόμπυ εκτός εργασίας που θα αποτελούν μια όαση στην καθημερινή εργασιακή τοξικότητα. Μην κουβαλάς τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι που είναι το καταφύγιο σου και κυρίως μην μεταφέρεις την τοξικότητα και στην προσωπική σας ζωή.

  • Δώσε ανάσες δημιουργίας στον εαυτό σου

Αποστασιοποιήσου και απόλαυσε τις ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή σου. Μοιράσου τις τοξικές εμπειρίες σου με άλλους ομοιοπαθείς και αναζήτησε συναισθηματική υποστήριξη.
Φρόντισε τον εαυτό σου, μην παραμελείς την υγεία σου και κυρίως ανακάλυψε πράγματα που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια.

  •    Μην το παίρνεις προσωπικά, είναι μόνο δουλειά

Είναι πολύ εύκολο  να πάρεις κάτι προσωπικά σε τέτοιες καταστάσεις, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι του ατόμου που προκαλεί την αναστάτωση και όχι δικό σου.
Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς μειονεκτικά χωρίς τη δική σου συγκατάθεση.
Μην δίνεις χώρο στο μυαλό σου σε τοξικά άτομα, βγάλτα από τη σκέψη σου. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και αποστασιοποιήσου ψυχικά και συναισθηματικά από το δράμα των άλλων.  Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των τοξικών ατόμων είναι ότι σπάνια αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους, αντιθέτως κατηγορούν τους άλλους ή τις περιστάσεις για ότι συνέβη. Απέφυγε να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά τους και σταματήστε να παίρνεις προσωπικά την ευθύνη για τις πράξεις τους.

  • Θέσε τα όρια σου

Αναγνώρισε τα όρια σου ορίζοντας τι αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά για εσάς και βεβαιώσου ότι είναι σαφή και ξεκάθαρα σε όσους βρίσκονται γύρω σου.
Αν κάποιος τα ξεπεράσει, χειρίσου το διπλωματικά και με επαγγελματικό τρόπο και μην επιτρέψεις να γίνει προσωπικό.
Μια καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και να είσαι προετοιμασμένος γι’αυτό φυσικά, όμως υπάρχει εξίσου μεγάλη πιθανότητα να ακολουθήσουν και άλλοι ομοιοπαθείς το δικό σου παράδειγμα.

  • Κάνε κάτι καλό για τους συνεργάτες σου

Δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου οι καλές πράξεις γίνονται συνήθεια. Ίσως κάτι του στυλ “κερνάω αυτόν τον καφέ, κερνάς τον επόμενο” ή να φέρνετε εκ περιτροπής μία σοκολάτα ή λουλούδια στο γραφείο. Ό,τι κι αν κάνετε, οι μικρές πράξεις καλοσύνης φέρνουν μόνο χαρά

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook