ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

“Τα ταλέντα θέλουν ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ

κ. Νίκου Πέτρος, Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της MANDYNAMIC

"Οι εταιρείες που θέλουν να προσελκύσουν τα ταλέντα, πρέπει να προσφέρουν ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον και να επενδύσουν στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων τους", τονίζει σε συνέντευξή του στην "ΒτΚ" ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MANDYNAMIC. Και το εξηγεί: "Η μισθολογική ανάπτυξη, η δυνατότητα ανέλιξης, οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η παροχή ίσων ευκαιριών αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν την παραμονή των ταλέντων σε μία επιχείρηση."

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ

  • Μέσα σε περίπου 10 χρόνια η MANDYNAMIC έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Θέλετε να μας πείτε πώς ξεκίνησε η εταιρεία;

"Η εταιρεία ξεκίνησε από μία όμορφη ιδέα, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις, που προέκυψε με σκοπό να καλύψει μία ανάγκη. Εντοπίσαμε μία ανάγκη που υπήρχε στην αγορά, σε ένα πολύ συγκεκριμένο niche αντικείμενο, αυτό της παροχής υπηρεσιών delivery. Καταφέραμε με την πολλαπλή απασχόληση να καλύψουμε με επιτυχία την ανάγκη διαφορετικών επιχειρήσεων για υπηρεσίες delivery σε διαφορετικά ωράρια και συγχρόνως να παρέχουμε πλήρη απασχόληση στους εργαζόμενους αυτού του κλάδου, που ως επί το πλείστον υποαπασχολούνται. Η επιτυχής επίλυση αυτού του προβλήματος μας έδωσε την ώθηση για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες.

Η πορεία δεν ήταν εύκολη. Παρόλο που το νομοθετικό πλαίσιο για την προσωρινή απασχόληση ψηφίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το 2008, στην ελληνική αγορά δεν βρήκαμε πρόσφορο έδαφος, καθώς δεν υπήρχαν οι προσλαμβάνουσες για να γίνει αντιληπτό το εύρος και τα οφέλη των υπηρεσιών μας. Βλέπουμε ότι σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια, έχει αντιστραφεί το κλίμα και οι μεν εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται την αξία μιας μεγάλης εταιρείας που είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα, οι δε επιχειρήσεις απευθύνονται πλέον σε εμάς για να τους παρέχουμε υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού."

  • Σε ποιους ακριβώς τομείς δραστηριοποιείστε;

"Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για την αναζήτηση και  διάθεση προσωπικού, συμβουλευτική υποστήριξη και επαγγελματικό προσανατολισμό. Αυτήν τη στιγμή είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, διαθέτοντας συνολικά περισσότερους από 8.500 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων, οι οποίοι αναμένεται ότι φέτος θα ξεπεράσουν τους 10.000."

  • Πριν από μερικούς μήνες διοργανώσατε το 2ο Εργασιακό Συνέδριο, MD Forum, για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αγορά εργασίας. Πώς βλέπετε τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα;

"Η διοργάνωση του 2ου MD Forum στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς είχαμε δύο εκλεκτούς κεντρικούς ομιλητές, τον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πολύ σημαντικούς πανελίστες. Το θέμα του Forum είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αγορά εργασίας ως μια μεγάλη ευκαιρία για καινοτομία και ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που θα καταφέρουν να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν στο νέο τοπίο."  

  • Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι σας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό;

"Το πρώτο είναι η ευελιξία, καθώς παρέχουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη μας. Το δεύτερο είναι η αμεσότητα, καθώς η εταιρεία μας παρέχει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες της 18/24ωρο, 7 /7 ημέρες, 365 ημέρες τον χρόνο. Αυτά θεωρώ ότι είναι τα δύο βασικά συστατικά της επιτυχίας μας, καθώς και η δέσμευσή μας για συνεχή καινοτομία και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών."

  • Είναι έτοιμες οι ελληνικές επιχειρήσεις για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας;

"Παρόλο που οι επιχειρήσεις αρκετών κλάδων δεν είναι ακόμα έτοιμες για την μετάβαση στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι δικοί μας συνεργάτες είναι θωρακισμένοι και έτοιμοι και στο κομμάτι αυτό.

Τον Απρίλιο λανσάραμε μία πρωτοποριακή λύση για όλες τις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε, μια  ολοκληρωμένη εφαρμογή για τη διαχείριση των Ψηφιακών Καρτών Εργασίας, το MD Ergani | Scan & Go. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη δωρεάν λύση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία συνδέει άμεσα εργαζόμενο και εργοδότη. Η βαθιά γνώση της αγοράς μας επέτρεψε να σχεδιάσουμε ένα app που συνδέει το πρόγραμμα ωρομέτρησης με τη διαχείριση μισθοδοσίας και απευθείας με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις ανάγκες των συνεργατών μας."

  • Ως εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού διαθέτετε εργαζόμενους σε τρίτες επιχειρήσεις. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το δικό σας ανθρώπινο δυναμικό;

"Το ανθρώπινο δυναμικό μας αποτελεί την καρδιά της MANDYNAMIC. Έχω την χαρά να γνωρίζω προσωπικά όλους τους 120 διοικητικούς εργαζόμενους και είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει μαζί. Το αντικείμενό μας είναι ιδιαίτερο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι, με διαφορετικό υπόβαθρο, εκπαιδεύτηκαν, αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται επαγγελματικά επάνω στη δουλειά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της συναρπαστικής πορείας.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή των γυναικών σε νευραλγικές θέσεις της εταιρείας είναι καθοριστική. Το 54% του διοικητικού προσωπικού μας αποτελείται από γυναίκες, ενώ το ποσοστό ανδρών – γυναικών είναι στο 52% - 48% και σε θέσεις ευθύνης."

  • Η «αναζήτηση του ταλέντου» αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις σήμερα. Πώς μπορούν οι εταιρείες να προσελκύσουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό;

"Ο πόλεμος για το ταλέντο είναι πράγματι μία μεγάλη πρόκληση και απασχολεί έντονα το 80% των συνεργατών μας. Οι εταιρείες που θέλουν να προσελκύσουν τα ταλέντα, πρέπει να προσφέρουν ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον και να επενδύσουν στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων τους. Η μισθολογική ανάπτυξη, η δυνατότητα ανέλιξης, οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η παροχή ίσων ευκαιριών αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν την παραμονή των ταλέντων σε μία επιχείρηση."

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook