Τι προβλέπεται για τον κατώτατο μισθό και συλλογικές συμβάσεις

Τι προβλέπεται για τον κατώτατο μισθό και συλλογικές συμβάσεις

skoyrletis-6415[1]
 
Έτοιμα είναι τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας με τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και να αποκαταστήσει το δίκαιο των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα επίπεδα που ήταν πριν από την εφαρμογή των νόμων του μνημονίου.
Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, παρά την έντονη αντίδραση των «θεσμών», σκοπεύει εντός της εβδομάδας να αποστείλει επιστολή προς τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου μετά το Πάσχα να υπάρξει ο αναγκαίος διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.
 
Στο πρώτο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται όλες οι ρυθμίσεις για τη σταδιακή επαναφορά, έως το τέλος του 2016, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και στο δεύτερο νομοσχέδιο υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις για τον νέο τρόπο σύναψης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και τα θέματα που αφορούν τον νέο τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Το θέμα των ομαδικών απολύσεων καθώς και των όρων αποζημίωσης των μισθωτών σε περίπτωση απόλυσης, θα προσδιοριστεί με άλλη νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία χρονικά τοποθετείται μετά τον Ιούνιο.
 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, ο κατώτατος μισθός θα αποκατασταθεί σε δύο στάδια. Συγκεκριμένα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από
 

πηγή: http://www.ergasiaka-gr.net

social position

Κοινοποίηση ανάρτησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *