ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

11 tips για να σαρώσετε στην επόμενη συνέντευξή σας για δουλειά!!!

Μέχρι εδώ καλά! Στείλατε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή, και η εταιρεία θέλει να μιλήσει μαζί σας τηλεφωνικά, μέσω skype, ή από κοντά.

Οι προσπάθειές σας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, κι εσείς μπορείτε να είστε σίγουρος ότι κάνετε για τη συγκεκριμένη δουλειά. Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα πάτε καλά στη συνέντευξη.

Ιδού 11 τρικ που θα βελτιώσουν την απόδοσή σας και τη συνολική εμπειρία σας από τη συνέντευξη:

1. ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Μην γεμίσετε τον εαυτό σας με άγχος. Πάρτε βαθιές αναπνοές. Αντιμετωπίστε την απόρριψη σαν μια πιθανότητα, αλλά όχι και σαν βεβαιότητα. Αυτός που βρίσκεται απέναντί σας δεν είναι εκεί για να σας κρίνει, δεν είναι αντίπαλός σας, δεν έχει πρόθεση να σας μειώσει. Το ότι βρίσκεστε εκεί σημαίνει ότι κάποιος στην εταιρεία θέλει να σας γνωρίσει. Ο διευθυντής προσλήψεων θέλει να μάθει περισσότερα για τις εμπειρίες που διάβασε στο βιογραφικό σας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να τρέμετε.

2. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Οι συνεντεύξεις προκαλούν φόβο. Στο τέλος του …βασανιστηρίου, το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε θα είναι να συνεχίσετε τη διαδικασία με περισσότερες ερωτήσεις εκ μέρους σας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι αν θέσετε καλές ερωτήσεις που να αντανακλούν τις γνώσεις σας για τη δουλειά, τότε θα έχετε δείξει με σαφή τρόπο την εμπλοκή και το ενδιαφέρον σας. Γράψτε κάποιες ερωτήσεις ήδη από το σπίτι, και κάντε τες πρόβα αν αυτό θα βοηθήσει να νοιώσετε πιο άνετα.

3. ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική και είναι σίγουρο ότι θέλετε να ξεκινήσετε θετικά τη συνέντευξή σας. Απ’ την άλλη, το περιβάλλον μιας συνέντευξης για δουλειά μπορεί να είναι κάπως ψυχρό και να σας φοβίζει, και άρα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρείτε τρόπο να ξεκινήσετε την κουβέντα. Μια απλή συμβουλή: κάντε αυτόν που σας παίρνει τη συνέντευξη να νοιώσει ότι έχει την απεριόριστη προσοχή σας. Και ξεκινήστε με κάτι χαλαρό, όπως π.χ. μια ερώτηση για το πώς πέρασε το σαββατοκύριακο ή μια αναφορά σε ανάρτηση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα, στο blog ή στο facebook της εταιρείας.

4. ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Δεν είναι εύκολο να αναπνέεις άνεση και αυτοπεποίθηση, αλλά είναι πολύ σημαντικό στοιχείο μιας επιτυχημένης συνέντευξης για δουλειά. Το καμπούριασμα, η συνεχής κίνηση και η αποφυγή της οπτικής επαφής είναι συμπεριφορές που μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κάπως περίεργος. Βεβαίως, δεν υπόκεινται όλα στον έλεγχό σας, αλλά κάντε μια επιπλέον προσπάθεια να διατηρήσετε μια θετική γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

5. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Λεφτά – δεν είναι και το πιο απλό πράγμα, ούτε και το πιο άνετο θέμα συζήτησης σε μια συνέντευξη. Γι’ αυτό, προετοιμαστείτε κατάλληλα από πριν για να ξέρετε πόσα αξίζετε αλλά και τι επιβάλλει η αγορά. Καλό είναι να αφήσετε αυτόν που έχετε απέναντί σας να πει πρώτος ένα νούμερο, και εσείς διατηρήστε την ευελιξία και την ειλικρίνειά σας καθ’ όλη τη συζήτηση.

6. ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ

Πάρτε τον χρόνο σας· είναι καλύτερο να απαντάτε αργά παρά να απαντάτε επιπόλαια. Ιδιαίτερα αν είστε ντροπαλός, οι βιαστικές απαντήσεις ίσως σας κάνουν να ακούγεστε μπερδεμένος, νευρικός και χωρίς συνοχή. Χρησιμοποιήστε τις παύσεις προς όφελός σας και σκεφθείτε με ηρεμία την κάθε απάντησή σας.

7. ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΑΣ

Αν είστε αγχώδης ή μιλάτε με έναν άπειρο υπεύθυνο προσλήψεων, είναι πολύ εύκολο η κουβέντα να ξεφύγει και εσείς να καταλήξετε να γενικολογείτε για την προηγούμενη καριέρα σας ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να επιδεικνύετε την αξία που μπορείτε να φέρετε στη συγκεκριμένη εταιρεία. Φροντίστε λοιπόν να μην χάνετε την εστίασή σας, και αντιμετωπίστε τη συνέντευξη σαν μια έκθεση ιδεών. Καθετί που συζητάτε πρέπει να υπηρετεί τη μία βασική άποψη του κειμένου: ότι είστε μια θαυμάσια επιλογή για τη θέση.

8. ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ

Θέλετε να σαρώσετε στη συνέντευξή σας; Κάντε σαν να έχετε ήδη πάρει τη δουλειά. Ο Matt Kaness, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ρούχων ModCloth, μίλησε στο Business Insider για το πόσο πολύ είχε εντυπωσιαστεί με έναν συγκεκριμένο υποψήφιο για δουλειά. Συγκεκριμένα, ήταν ένας που είχε έρθει στη συνέντευξη με λεπτομερείς προτάσεις για τη βελτίωση της εφαρμογής της ModCloth. Ο Kaness εκτίμησε ιδιαίτερα την αφοσίωση, τον ενθουσιασμό, και την ενδελεχή έρευνα που είχε κάνει ο υποψήφιος. Απαιτείται βέβαια προσπάθεια για να κάνετε κάτι τέτοιο, αλλά αξίζει τον κόπο.

9. ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ

Ακόμα κι αν τα πάτε τέλεια στη συνέντευξη, αν η δουλειά και το περιβάλλον δεν είναι τα κατάλληλα για σας πολύ σύντομα θα καταλήξετε να ψάχνετε και πάλι για δουλειά. Άρα, προσπαθήστε να εξακριβώσετε κατά πόσο η εταιρεία ταιριάζει πραγματικά στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σας. Και εμπιστευθείτε το ένστικτό σας.

10. ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Ειδικά για όσους είναι πολύ νευρικοί ή όχι τόσο σχετικοί με τη διαδικασία προσλήψεων, το να ρωτήσουν για τα επόμενα βήματα μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά  τολμηρό. Κι όμως, μια ερώτηση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει πρακτικά αμέσως μετά τη συνέντευξη δείχνει στον διευθυντή προσλήψεων ότι είστε πραγματιστής και σοβαρός ως προς τη δουλειά.

11. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ EMAIL

Ας πούμε ότι τα πήγατε θαυμάσια στη συνέντευξη. Είναι πολύ εύκολο να νοιώσετε τόσο ανακουφισμένοι που να ξεχάσετε ένα εξαιρετικά κρίσιμο βήμα: να στείλετε ένα ευχαριστήριο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Φροντίστε να είναι κάτι απλό, μια-δυο αράδες που να δείχνουν ότι νοιάζεστε για τη δουλειά. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να κρίνει ως και το τελικό αποτέλεσμα. Σημαντικό: φροντίστε το ευχαριστήριο σημείωμα να σταλεί μέσα σε 24 ώρες από τη συνέντευξη.

Πηγή: fortunegreece

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης