ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Η MANDYNAMIC ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ WELCOME 2023

H MANDYNAMIC συμμετείχε στις Hμέρες Kαριέρας WELCOME 2023, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στις 27-28 Μαρτίου 2023, στο Σαράφειο του Δήμου Αθηναίων και στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», στη ΔΕΘ HELEXPO. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας - Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη συμμετοχή και άλλων σημαντικών φορέων.

Οι εκπρόσωποι της MANDYNAMIC είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να πραγματοποιήσουν σύντομες συνεντεύξεις σε πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Οι Ημέρες Καριέρας στοχεύουν στη διασύνδεση εταιρειών με υποψηφίους/-ες που αναζητούν εργασία, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, φύλου, κλπ. Η προσπάθεια αυτή έχει ως απώτερο στόχο την ομαλή ένταξη ατόμων του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία.  

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας οργανώθηκαν παράλληλες δράσεις, όπως η ειδική συνεδρία για τις επιχειρήσεις με στόχο την πληροφόρηση για τα εργασιακά δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, δικαιούχων διεθνούς και προσωρινής προστασίας και μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και το πολυγλωσσικό εργαστήριο με θέμα την παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης