ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

2 Όπλα Για Μια Επιτυχημένη Καριέρα

Προκειμένου να κατακτήσω τη θέση των ονείρων μου θα χρειαστεί να διαθέτω ένα σύνολο επαγγελματικών δεξιοτήτων όπως πτυχίο, γνώση ξένων γλωσσών,  γνώση Η/Υ κτλ.

Αυτά όμως που θα με κάνουν να ξεχωρίσω και θα μου δώσουν διάρκεια στη θέση αυτή είναι κάποια χαρακτηριστικά μη μετρήσιμα με πτυχία.

Τα 2 όπλα αυτά είναι:

1. Δημιουργικότητα

Creativity

Να μπορώ να σκεφτώ πέραν του συνηθισμένου.
Για να είμαι δημιουργικός θα πρέπει να μπορώ να ανακαλύπτω νέους και καινοτόμους τρόπους σκέψης και τρόπους με τους οποίους γίνονται τα πράγματα.
Αυτό σημαίνει:

  • Να μπορώ να συλλάβω και να υλοποιώ νέες ιδέες.
  • Να αξιοποιώ με εναλλακτικούς τρόπους τους υπάρχοντες πόρους.
  • Να μην εγκλωβίζομαι στη ρουτίνα και στην επανάληψη.

Οι εργοδότες θέλουν ανθρώπους με φρέσκες ιδέες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους.
Πχ;

Έχεις ασχοληθεί με τη χειροτεχνία (π.χ. κατασκευή κοσμημάτων, δημιουργία κολάζ κλπ.)

Έχεις δημιουργήσει ένα πρωτότυπο έντυπο προβολής για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Έχεις προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο παρουσίασης ενός project που υλοποιήθηκε στο χώρο της εργασίας (video αντί για κλασσική παρουσίαση).

Έχεις οργανώσει μια πρωτότυπη εκδήλωση σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο με περιορισμένο προϋπολογισμό, ετοιμάζοντας μόνος/η τις προσκλήσεις, αναζητώντας χορηγούς κλπ.

2.    Επίλυση προβλημάτων

solving a problem

Να μπορώ να αξιολογώ καταστάσεις, να εντοπίζω προβλήματα, να εξετάζω τρόπους επίλυσής τους και να επιλέγω τον πλέον κατάλληλο. Να μπορώ να αναγνωρίζω μακροπρόθεσμες συνέπειες, να δημιουργώ, να  εφαρμόζω και να αξιολογώ ένα σχέδιο δράσης για την επίλυση του προβλήματος.
Αυτό σημαίνει:

  • Να σκέφτομαι δημιουργικά και να βρίσκω καινοτόμες ιδέες για την υλοποίηση ενός έργου.
  • Να συγκεντρώνω, να αναλύω και να οργανώνω τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
  • Να προγραμματίζω, να οργανώνω και να διαχειρίζομαι τους πόρους που διαθέτω για να επιτύχω τους στόχους μου (διαχείριση χρόνου, χρημάτων, εργασιών, ανθρώπινου δυναμικού κλπ.)

Οι εργοδότες εκτιμούν ιδιαίτερα ανθρώπους που αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη για να διασφαλίσουν την επίτευξη των στόχων, που μπορούν να διαβλέψουν ότι ίσως υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γίνει κάτι και είναι έτοιμοι να διερευνήσουν και να εφαρμόσουν αλλαγές, που δεν πανικοβάλλονται και δεν τα παρατούν όταν κάτι δεν πάει καλά, αλλά προσπαθούν να βρουν τη λύση. Πχ:

Έχεις επιλύσει κάποιο πρόβλημα που αφορά στη συναλλαγή σας με κάποια δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα.

Έχεις συμμετάσχει σε αγώνες παιχνιδιών στρατηγικής.

Έχεις συμβάλει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μιας φοιτητικής οργάνωσης ή μιας εταιρείας/οργανισμού ή έχετε κερδίσει χρόνο ή χρήματα κάνοντας μια διαδικασία πιο αποτελεσματική.

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook