ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Πώς να εξελιχθείτε στην εργασία σας. 14 Tips για να ενθουσιάσετε το αφεντικό σας.

Έχετε ό,τι χρειάζεται για να είστε εξαιρετικοί στη δουλειά σας;

Είτε θέλετε μια αύξηση, μια προαγωγή, ή είστε σε αναζήτηση της επόμενης εργασίας σας, το να μάθετε πώς να βελτιώσετε την απόδοσή σας και να προσθέσετε περισσότερες δεξιότητες και επαγγελματικά επιτεύγματα στο βιογραφικό σας σημείωμα, είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε μπροστά. Ακόμα και αν μόλις έχετε προσληφθεί ή είστε χρόνια σε αυτή τη δουλειά, υπάρχουν πάντα τρόποι βελτίωσης της απόδοσής σας.
Παρακάτω θα βρείτε 14 tips που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεχωρίσετε στην εργασία σας.

1. Κατανοήστε τους στόχους του εργοδότη σας.

Μερικοί άνθρωποι εργάζονται στη δουλειά τους για χρόνια χωρίς πραγματικά να γνωρίζουν ή να κατανοούν τον εργοδότη τους. Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί στην καριέρα τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας σας; Αυτές είναι κρίσιμες πληροφορίες τις οποίες πρέπει να κατακτήσετε. Πώς ο δικός σας ρόλος επηρεάζει αυτούς τους στόχους και τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στην εταιρία; Ρωτήστε τα αφεντικά και τους συναδέλφους σας για προτάσεις.

Ρωτήστε τον εαυτό σας, ποιος από τους συναδέλφους σας έχει πάρει προαγωγή πρόσφατα και τι ήταν αυτό που του έφερε την προαγωγή; Εάν δεν ξέρετε, ρωτήστε τους. Μπορεί να μάθετε από τις ιστορίες τους και να καταλάβετε τι θα βοηθήσει εσάς στην εξέλιξη σας.

2. Μάθετε τι αρέσει και τι δεν αρέσει στο αφεντικό σας.

Δεν χρειάζεται να είστε καλύτεροι φίλοι με το αφεντικό σας. στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να συμπαθείτε το αφεντικό σας.
Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε το αφεντικό σας.

Όσο καλύτερα αντιλαμβάνεστε ποιες είναι οι αξίες και οι στόχοι του αφεντικού σας καθώς και τι του αρέσει και τι όχι, τόσο καλύτερα μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, με βάση τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του. Όταν εκτελέσετε τα καθήκοντά σας με τρόπο που τον ευχαριστεί, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα σας αναγνωρίσει γι 'αυτό.

3. Να είστε εκεί για την ομάδα σας.

Το να είσαι "ομαδικός παίκτης" είναι κάτι που όλοι οι υπάλληλοι υποτίθεται ότι επιδιώκουν αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο ακούγεται, εν μέρει επειδή είναι τόσο αόριστο. Τι σημαίνει να είσαι ομαδικός παίκτης;

Για να υπερέχετε στην εργασία σας, θα πρέπει να μάθετε πώς να λειτουργείτε ομαδικά στην εταιρία σας. Για αρχή, μάθετε τι εκτιμούν οι «συμπαίκτες» σας, ποιες είναι οι αξίες τους και πως σκέφτονται, έτσι ώστε να μοιράζεστε την ίδια νοοτροπία. Θα σας εκτιμήσουν πολύ περισσότερο όταν ενεργείτε με αυτές τις αξίες ή τους εξηγείτε ειλικρινά γιατί δεν το κάνετε, όταν δεν θέλετε.

Προσπαθήστε να βάλετε πρώτες τις προτεραιότητες της ομάδας, ακόμη και μερικές φορές αυτό είναι  εις βάρος των δικών σας προτεραιοτήτων. Ανάλογα με τον ρόλο σας στην εταιρία, αυτό μπορεί να σημαίνει, το να μείνετε περισσότερο, για να βοηθήσετε έναν συνάδελφο ή να προσφερθείτε να αλλάξετε βάρδιες για να βοηθήσετε έναν συνάδελφο που έχει ανάγκη. Το να είστε καλός συνάδελφος και ομαδικός παίχτης, όχι μόνο προσθέτει δεξιότητες στο βιογραφικό σας, αλλά εκτιμάται και από τους συναδέλφους σας.

4. Γνωρίστε τους συναδέλφους σας.

Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν στην δουλειά τους, συχνά συνδέονται και με άτομα έξω από την ομάδα ή το τμήμα τους. Γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη καλών σχέσεων με ανθρώπους μεταξύ τμημάτων μπορεί να χτίσει γέφυρες και να διευκολύνει τη συνεργασία.

Τα διαφορετικά τμήματα μιας εταιρίας μπορούν να δημιουργήσουν εσωτερικούς ανταγωνισμούς και παράπονα, αλλά αν χτίζετε γέφυρες επικοινωνίας με όλες τις πλευρές, θα έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε πράγματα στα οποία οι άλλοι αποτυγχάνουν. Κάθε εργοδότης εκτιμά τους ανθρώπους που μπορούν να διατηρήσουν την αρμονία μέσα στην επιχείρησή τους.

5. Μην κάνετε κουτσομπολιά.

Είναι δύσκολο να χτίζετε γέφυρες επικοινωνίας όταν κάνετε κουτσομπολιά. Ανεξάρτητα το πόσο καλός υπάλληλος είστε, το να κάνετε κουτσομπολιό θα υποβαθμίσει γρήγορα το άτομό σας στο αφεντικό σας και την εταιρεία σας. Θα σας απομακρύνει από το να εστιάσετε στην εξέλιξη της εργασίας σας. Μείνετε μακριά από δράματα και μην συμμετέχετε σε κουτσομπολιά του γραφείου.

6. Κρατήστε θετική στάση.

Δεν εκπλήσσει καθόλου το γεγονός, ότι στους ανθρώπους αρέσει να εργάζονται με άτομα που έχουν μια θετική στάση. Η θετική στάση είναι μεταδοτική και η θετικότητα γεννά θετικότητα. Γίνετε ο άνθρωπος που φέρνει χαρά στο γραφείο. Η ύπαρξη ενός υποστηρικτικού ανθρώπου που προσπαθεί να ομορφαίνει τις μέρες των άλλων, είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων διαπιστώνουν ότι η θετική στάση σε έναν εργαζόμενο, είναι χαρακτηριστικό υψηλών επιδόσεων.

Είτε θέλετε μια αύξηση είτε μια προαγωγή, ή είστε σε αναζήτηση της επόμενης εργασίας σας, το να μάθετε πώς να βελτιώσετε την απόδοσή σας και να προσθέσετε περισσότερες δεξιότητες και επαγγελματικά επιτεύγματα στο βιογραφικό σας σημείωμα, είναι κρίσιμο για να προχωρήσετε μπροστά

7. Αποδεχθείτε την κριτική με χαρά.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για πολλούς ανθρώπους, είναι να μάθουν είναι πώς να χειρίζονται την εποικοδομητική κριτική. Εκείνοι που ξέρουν πως να ξεχωρίζουν στην εργασία τους,  γνωρίζουν ότι η αποδοχή και χρήση των καλοπροαίρετων κριτικών μπορεί να βελτιώσει την απόδοση τους.

Ναι, ισχύει ότι μερικά αφεντικά είναι στενόμυαλοι που θέλουν τα πάντα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο, αλλά τα περισσότερα αφεντικά απλά παρέχουν ανατροφοδότηση ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε καλύτερα τη δουλειά σας. Στόχος είναι να ενσωματώσετε την εποικοδομητική κριτική του αφεντικού σας στο πώς θα εκτελέσετε σωστά τη δουλειά σας. Το καλύτερο είναι να δώσετε προσοχή στα λιγότερο θετικά σχόλια κατά την αξιολόγησή την εργασίας σας. Αυτός είναι ο οδικός σας χάρτης για το πώς να εξελιχθείτε στην εργασία σας.

8. Να είστε επαγγελματίας.

Το να είσαι επαγγελματίας σημαίνει κάτι περισσότερο από το απλά να εμφανίζεσαι για δουλειά και να κάνεις απλά τα καθήκοντά σου. Όλοι οι  επαγγελματίες έχουν μερικά πράγματα κοινά.
Μπορούν να δεχθούν εποικοδομητική κριτική. Είναι ευγενικοί, φιλικοί και διακριτικοί. Σέβονται τους συναδέλφους τους, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Ντύνονται κατάλληλα. Τηρούν τις προθεσμίες που τους έχουν ανατεθεί και ενημερώνουν έγκαιρα αν κάτι δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας έναν στόχο εντός προθεσμίας. Οι επαγγελματίες είναι υπερήφανοι για αυτό που κάνουν και πάντα στοχεύουν να παραδίδουν ή να υλοποιούν σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρείας (αν όχι καλύτερα).

9. Πηγαίνετε ένα βήμα παραπάνω.

Κάποτε το να εμφανίζεστε στην δουλειά ήταν αρκετό για μερικές επιχειρήσεις, αλλά εκείνες οι μέρες έχουν περάσει προ πολλού. Σήμερα, το μυστικό για να ξεχωρίζετε στην δουλειά σας περιλαμβάνει όχι μόνο το να εμφανίζεστε στην ώρα σας, αλλά και να διατηρείτε την παραγωγικότητά σας καθώς και το να φέρνετε αποτελέσματα.

Ενώ είναι ωραίο να συνομιλείτε με τους συναδέλφους σας και να δημιουργείτε σχέσεις, μην επιτρέψετε σε αυτές «κουβεντούλες» να σας αποσπάσουν από τη δουλειά σας. Δημιουργήστε μια λίστα υποχρεώσεων για κάθε μέρα και επιδιώξτε την φέρετε εις πέρας.

Μείνετε μακριά από τα social media (εκτός και αν είστε σε διάλειμμα) και μην ξοδεύετε χρόνο στέλνοντας μηνύματα ή μιλώντας στο τηλέφωνο. Για να αποφύγετε τους αντιπερισπασμούς, βάλτε το τηλέφωνό σας στη λειτουργία «Μην ενοχλείτε» και απαντάτε μόνο σε προσωπικά μηνύματα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή σε επείγοντα τηλεφωνήματα.

10. Να λύνετε προβλήματα.

Μην είστε ο εργαζόμενος που πάντα επισημάνει τα προβλήματα χωρίς να προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις. Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό αυτών που ξεχωρίζουν στην εργασία τους.

Αντ 'αυτού, να είστε αυτός που βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων. Ακούστε τους άλλους, ρωτήστε τις σωστές ερωτήσεις, κάνετε προτάσεις και δράστε όταν μπορείτε, ακόμα και όταν δεν είναι "στην περιγραφή της δουλειάς σας". Παίρνετε αποφάσεις όσο πιο συχνά μπορείτε. Το αφεντικό σας θα το εκτιμήσει εάν αναλάβετε την πρωτοβουλία να λύσετε μόνοι σας τα μικρότερα προβλήματα.

11. Πάρτε πρωτοβουλία.

Υπερβαίνετε ποτέ τα όρια της δουλειάς σας; Είναι συνηθισμένο για σας να σκέφτεστε πώς να κάνετε καλύτερα την δουλειά σας; Ονειρεύεστε νέους τρόπους και διαδικασίες που θα βοηθούσαν την ομάδα σου να δουλέψει πιο αποτελεσματικά;

Εάν ναι, τότε κάντε αυτές τις προτάσεις στο αφεντικό σας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πρωτοπόροι που προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν τις διαδικασίες στη δουλειά. Μην ντρέπεστε να προτείνετε λύσεις και βελτιώσεις και στη συνέχεια να τις κάνετε να συμβούν.

12. Δημιουργήστε κι άλλες δεξιότητες.

Όταν σκέφτεστε πώς να ξεχωρίσετε στην εργασία σας, σκεφτείτε να πάρετε την πρωτοβουλία και να μάθετε νέες δεξιότητες ή να εξειδικευτείτε στον τομέα σας. Επιλέξτε κάτι που ενδέχεται να λείπει από τα άλλα μέλη της ομάδας. Όχι μόνο θα επεκτείνετε το σύνολο δεξιοτήτων σας και προσθέτετε αξία στην ομάδα σας, αλλά μπορεί να υπάρξει το πρόσθετο όφελος του να καλύψει ο εργοδότης σας το κόστος της εκπαίδευσης.

Ακούστε τους άλλους, ρωτήστε τις σωστές ερωτήσεις, κάνετε προτάσεις και δράστε όταν μπορείτε, ακόμα και όταν δεν είναι "στην περιγραφή της δουλειάς σας". Παίρνετε αποφάσεις όσο πιο συχνά μπορείτε. Το αφεντικό σας θα το εκτιμήσει εάν αναλάβετε την πρωτοβουλία να λύσετε μόνοι σας τα μικρότερα προβλήματα.

13. Δουλέψτε εθελοντικά σε νέα projects.

Ένας άλλος τρόπος να αναλάβουμε πρωτοβουλία είναι να προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας σε νέα projects . Είτε ο στόχος σας είναι να έχετε μια ποικιλία στην δουλειά σας είτε να προσπαθήσετε να κερδίσετε εύνοια από τον προϊστάμενο σας, ο εθελοντισμός του να αναλάβετε  πρόσθετα project και ευθύνες μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση, καλύτερες επιδόσεις και ίσως ακόμη και σε μια νέα κατεύθυνση για τη σταδιοδρομία σας. Κάνοντας αυτό το βήμα θα σας δώσει επίσης νέες προσθήκες, όταν έρθει η ώρα να χτίσετε το βιογραφικό σας.

14. Γίνετε Μέντορας.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε πόσο καλός είστε στην δουλειά σας είναι το να αναλάβετε να μάθετε την δουλειά, να συμβουλέψετε και να καλωσορίστε νέους συναδέλφους. Όχι μόνο οι συνάδελφοί σας θα εκτιμήσουν τη χειρονομία, αλλά το να δείξετε στους νέους εργαζόμενους πώς να ξεχωρίσουν στην δουλειά τους, διδάσκοντας τους όλα τα κόλπα της δουλειάς, θα τους κερδίσετε από την πρώτη στιγμή.
Επιπλέον, το Mentoring μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοση σας. Παρόλο που μπορεί να είναι χρονοβόρο, είναι ταυτόχρονα και πολύ ικανοποιητικό. Επιπλέον, όταν διδάσκετε στους άλλους πώς να κάνουν τη δουλειά τους, μπορεί να ανακαλύψετε τρύπες στις γνώσεις σας ή στο σύνολο δεξιοτήτων σας, καθώς απαντάτε σε ερωτήσεις του εκπαιδευόμενου. Ο εντοπισμός αυτών των κενών και η αντιμετώπισή τους θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας.

x

αναφορά προβλήματος

η εμπειρία σας στην ιστοσελίδα είναι σημαντική για εμάς! αποστολή ανώνυμων στοιχείων χρήστη (?)
συμφωνώ με του όρους χρήσης